DutchEnglishGermanFrench

SD-WAN – MPLS

SD-WAN

Een Software-Defined Wide Area Network (SD-WAN) is een nieuwe benadering voor software defined networking (SDN) technologie dat toegepast wordt op Wide Area Network (WAN) connecties. SD-WAN maakt het makkelijker voor bedrijven om individuele bedrijfslocaties aan het interne netwerk te verbinden.

In 2017, kenmerkte Gartner SD-WAN als een networktechnologie die mainstream wordt. Meer dan 16.000 bedrijven gebruiken SD-WAN technologie. Bedrijven krijgen eveneens regelmatig het advies om SD-WAN oplossingen en -technologie te onderzoeken wanneer bedrijven een zogenaamde ‘WAN refresh’ overwegen, wanneer zij besluiten om met meerdere applicaties in de cloud te werken, of app-prestaties willen verbeteren. Tijdens de laatste SD-WAN summit in Parijs lieten Service Providers nieuwe SD-WAN oplossingen zien. Dit maakte duidelijk dat SD-WAN de toekomst is voor bedrijven.

Voordelen van SD-WAN uitgelegd

Als nieuwe benadering voor netwerk connectiviteit, belooft SD-WAN snelheid, flexibiliteit, lagere operationele kosten, verbeterd gebruik van resources voor multisite deployments en efficiënter gebruik van bandbreedte. Daarnaast zorgt SD-WAN voor meer flexibiliteit en snelheid als het gaat om het implementeren of bewerkstelligen van nieuwe connecties. Om deze redenen is SD-WAN een waardevolle technologie voor bedrijven, maar ook voor Service Providers. Omdat het Service Providers toelaat om klanten de hoogste performance aan te bieden voor bedrijfskritische applicaties. Eveneens worden opleveringstijden sterk verkort, zonder het beveiligingsniveau te verlagen of risico’s te lopen op het gebied van data privacy.

Veel voorkomende voordelen genoemd door SD-WAN vendors:

N
Voorzien van snelheid en agility door Zero Touch Provisioning en configuratie-automatisering
N
Geïntegreerd centraal beheer en prestatiemonitoring
N
Application aware routing om de beste WAN-service te kiezen die het meest geschikt is voor de applicatie
N
Service chaining mogelijkheden, waarmee geavanceerde functies op strategische wijze in het netwerk kunnen worden geplaatst
N
Vermindering van de totale kosten van WAN-koppelingen
N
SD-WAN oplossingen functioneren onafhankelijkheid van de Service Provider
N
Hoge flexibiliteit wanneer nieuwe locaties en applicaties toegevoegd worden
N
Uitbreiding van het bestaande WAN is mogelijk met cloud-based applicaties
N
Verbeter de beveiliging in vestigingen om deze op gelijk niveau te brengen aan de beveiliging in het datacenter

Adres

Rivium 4e straat 5

2909 LJ Capelle a/d IJssel
Nederland

Telefoon

Informatie

KvK 56914016
BTW NL852359585B01
ACM registratie
942683 / 942684

Email

Contactformulier

Heeft u een vraag over Inphony of andere zaken vul dat het contactformulier in.